Home

Sunday, January 20, 2013

Off to Singapore

Assalamualaikum .... :D

Lama sudah ta update blog bahh . Mohon maaf ya . saya sedang berbahagia . Bhaha . yeah ! lama ta update sebab pergi bercuti . Move your eyes ke atas , and read the title Off to Singapore . Hee yes ! I'm off to singapore with my cousin . Actually , I want to update about my trip to Singapore yesterday . Tapi semalam tangan kena cakar ngan kucing , jari bengkak ta boleh menaip . na tido pun tuang ubat pastu keraskan tangan macam pengantin pakai inai . Macam caca marba pulak mukadimah aku . BM , BI , BM , BI . oke decide nak cakap BM . meh aku cerita schedule aku ke sana .

13 Januari hari Ahad aku dihantar ke rumah Mak Long aku kat tepeng . 14 Januari hari Isnin aku bertolak ke KL naik bas dengan sepupu aku . Sampai KL sepupu aku lagi sorang jemput . lepas tu kami naek kereta buah hati pengarang jantung pisang masak lemak Kak Wawa g rumah sepupu aku . Sampai rumah sepupu aku , kami isi perut yang lapar ni dengan tom yam , ayam goreng , nugget sambil tengok SHN . Lepas mandi dan segarkan badan , aku masih letih dan mengantuk . Malam tuh kami ta keluar pun aku tido depan tv kott . Bhahaha , aku ta sedar ! pagi tu bangun pukul ... ta ingat yang pasti awal giler . lepas siap-2 kawan sepupu aku datang amek kitorang ke air port . Kami berenti semayang subuh dekat hentian apa ntah , aku ta nampak . gelap sangat . Dah sampai air port kitorang convert duit and tunggu dekat pelepasan . Flight pukul 8.30 pagi .

Than , kitorang transit dekat senai . dari senai naik bas ke ..... ta ingat ! sebab aku tido dalam bas tu dah sampai sepupu aku gerakkan . Lepas tu kitorang amek teksi ke Tune Hotel Danga Bay . wah weih , nikmat kot sampai hotel . melabuhkan tirai mata la . tidoqq ! lepas penat tidoq timbul rasa bosan . bincang punya bincang , kami decide na amek keta sewa . Kami sewa keta viva pusing-2 Johor . Matlamat utama JPO tapi tataw jalan . So , tempat mula-2 kitorang singgah ialah Plaza angsana . oh bosan ! makan kat situ lepas tu g rumah kawan sepupu aku . lepastu gerak ke JPO . mula-2 na g pantai apa ntah lepas tu sesat . Patah balik g JPO . weihh rasa cam g Italy ! barang berjenama murah wei . heaven gila ! kami g petang keluar dari JPO dah malam . lepas tu balik hotel na cari kedai makan . brupp sesat weih ! terok sesat tataw jalan balik . pusing-2 tempat sama ja . at last jumpak jugak jalan balik . sampai hotel tuan kereta mai amek kereta . kami g makan . malam tu tido nyenyak gila .

16 Januari tarikh yang di tunggu tunggu . Off to Singapore ! seawal 7 pagi kami dah tunggu di lobby hotel . tepat 7.30 pagi bas kami bertolak ke singapore . Disebabkan bangun awal aku pun tido la dalam bas . Bhaha , bosan kott jauh perjalanannya . Nak masuk ke Singapore kena lepas dua imigresen . oh , sangat ramai orang . masa kat imigresen tuh korang kena jalan sepantas kilat ,ta yah la jalan lenggang kangkung , orang ramai wei . Pegawai imigresen yg cek passport aku tuh comel doee , chinnesse ! masa na cek imigresen korang ta boleh bawak rokok , gula-2 getah dan aku lupa yang lain . Lepas tu dah masuk Singapore , bas tinggalkan kami di USS . oh OHSHOMEE ! best giler wei . snap gambar sikit-2 kat luar lepas tu terus masuk main . yeah memang agak excited . ini first time merantau ke negara orang . Nak taw apa jadi dalam USS ? tunggu post akan datang . nanti kalau cerita panjang-panjang kat sini korang pun malas baca . ye dak ?

dah penat main , pukul 7.30 petang bas datang amek dari Singapore . Kami pun balik ke Johor dan terus ke hotel . Disebabkan letih giler malam tuh ta makan pun , sampai hotel mandi , sembahyang terus tidur . Tapi agak susah nak tidur sebab asal nak tidur je teringat roller coaster tuh . Bhaha . Keesokan pagi nya kami bersiap untuk balik . kami naek teksi ke Larkin . lepas tu dari situ naek bas balik ke KL . Kami berenti di TBS . makan kat situ naek LRT ke Pudu . dari Pudu naek bas balik Taiping . Dari Taiping mak aku ambik . Done perjalanan yang sangat meletihkan . lepas ni tak maw naek bas dah ! Bas bawak laju kott . Dah la masa na balik sini sampai dekat Ipoh tu hujan . memang time tuh aku baca doa terus mengucap jerh wei . Mana nak taw kot kott tettt ka . Sepanjang perjalanan aku ta tido , aku takut tertido terus . Tapi aku tgk orang lain lena jaa tido . pelik =.=" Bhahaha . That's all , Daaa ! Gambar dan aktiviti di USS akan menyusul kemudian .

No comments:

Post a Comment